duminică, 10 aprilie 2011

Obiectivele proiectului


1-Însuşirea de cunoştinţe despre problemele de mediu din diferite ţări.
2-Dezvoltarea interesului elevilor pentru cultura din ţările partenere.
3-Rol activ în rezolvarea problemelor locale  de mediu prin schimbul de cunoştinţe.
4-Dezvoltarea abilităţilor sociale: de comunicare, lucru în echipă.
5-Colectarea de informaţii din surse diferite.
6- Dezvoltarea abilităţilor necesare pentru a pregăti prezentarea pe anumite subiecte.
7-Dezvoltarea interesului elevilor pentru lectură.
8-Îmbunătăţirea cunoştinţelor de limbă străină şi limbă maternă.
9-Sesizarea importanţei dialogului intercultural pentru dezvoltarea personală.
10- Cunoaşterea sistemului de învăţământ din ţările partenere, organizarea şcolilor, soluţii practice la problemele educaţionale şi de predare, schimbul de experienţă.
11-Utilizarea tehnologiilor moderne.

     Proiectul are ca  scop îmbunătăţirea modului în care problemele de mediu sunt tratate în şcolile partenere, sate sau oraşe, ţări. În primul rând prin căutarea de informaţii privind diverse aspecte legate de mediu, apoi, prin răspândirea acestor cunoştinţe în şcolile şi comunităţile noastre. În cele din urmă prin realizarea unor acţiuni practice pentru a crea un mediu mai prietenos.
 
    



Despre aplicație...

        ŞCOALA CU CLASELE I-VIII  VALEA CÂNEPII, structură   a Școlii cu clasele I-VIII Unirea, a depus o aplicaţie la Agenţia Naţională pentru programe comunitare în domeniul educaţiei şi formării profesionale în luna februarie 2010, înregistrată cu numărul de referinţă 10-PM-161-BR-FR, aceasta fiind evaluată pozitiv, obţinând un punctaj total de 104,18 puncte. Astfel, implementează din septembrie 2010 Proiectul Multilateral Comenius ,,Our planet in our hands”, din cadrul Programului de Învăţare pe Tot Parcursul Vieții finanţat cu sprijinul Comisiei Europene.
       Collège Paul Langevin din Troyes, Franţa (coordonator Euriell Bienvenu) este şcoala inițiatoare a proiectului, iar parteneri Mustafa Eravutmuş İlköğretim Okulu (coordonator Gönül Demirkaya) din Turcia, Zespół Szkół z Oddziałami Integracyjnymi im. Janusza Korczaka w Smólniku-Gimnazium, Polonia (coordonator Aleksandra Skorupa ),Sērmūkšu pamatskola din Letonia (coordonator Ilze Smate).

   
     Acţiunile se  desfăşoară în perioada 2010-2012, iar valoarea grantului este de 24.000 Euro. Se vor realiza minimum 24 de mobilităţi (elevi şi cadre didactice).